Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/38/170138/mkje.se/rain/php/rain_db_mysql.php on line 126 MKJE.se - Den exploderande skallen [swe] - Kultur och samhälle
Kulturrelativisten säger att det inte går att finna objektivt stöd för ett påstående om att en kultur skulle vara att föredraga framför en annan.
Jag håller med.
Glassrelativitsten säger att det inte går att finna objektivt stöd för ett påstående om att en glass är att föredraga framför en annan.
Jag håller med.
Men inte desto mindre förmår jag att välja en glass framför en annan, då jag står vid frysdisken i affären.
Jag vet ungefär vilket liv jag vill leva. Jag vet ungefär vilket sorts samhälle jag vill leva i.
Jag föredrar att de typer av kulturer, som förmår bära det sorts samhälle som jag önskar leva i, är bärande för det samhälle jag lever i.
Jag föredrar att de typer av kulturer som inte förmår bära det sorts samhälle som jag vill leva i, inte äger inflytande i det samhälle jag lever i.
Genom att studera vilka typer av kulturer och typer av samhällen som samexisterar, kan vi dra slutsatser om vilka samhällen som olika kulturer förmår bära.
Helt enkelt: Vilka kulturer förefaller, rent empiriskt, skapa förutsättningar för de typer av samhällen som vi föredrar att leva i?
Mikael K J Eriksson
2016-06-06
mkje.se/p729
Send message to author
Who You are

Your message

This blog is powered by the Grogg blog engine
© Mikael K J Eriksson 2014-2015