Mikael K J Ericsson
Vilka är dina favoritsajer?
Flashback

Mats Carlsson
Och du?
Den senaste tiden har jag hängt en del på Imgur. Det är ett konstigt ställe. Man går dit och två timmar senare vaknar man upp och undrar var sjutton ens förmiddag tog vägen.
Flashback är ju en samling av diskussionstrådar. Vad är det för något som du brukar läsa om där? Brukar du även skriva där?
Brukar läsa lite allt möjligt, när det gäller politik så ser man ju oftast att folk har väldigt sunda värderingar just där, folk har ovanligt lite fördomar.
Igmur har jag ingen koll på, vad är det för sida?
Jag får en känsla av att du är ironisk rörande sunda politiska värderingar bland folk på Flashback. Men, jag är inte säker. Kanske kan du utveckla.
Jag har för mig att Imgur började som en bildlagringstjänst för Reddit, eftersom Reddit saknar möjlighet att ladda upp bilder. Skall man sammanfatta Imgur kan man säga att det är en sajt med en massa bilder och ofta rätt underhållande kommentarer till dessa bilder.
Ja jag var en smula ironisk, när man läser på flashback blir man lite fundersam över vad det är för människor som håller till där.
Bortsett från politik, vad brukar du läsa om på Flashback? Det jag har läst mest om är aktuella brott. Det är intressant att se hur pusselbitar av information som olika personer bidrar med läggs ihop till att bilda basen till olika hypoteser kring gärningsman, motiv och liknande.
Det är samma för min del, ja av någon anledning så är det väldigt fascinerande att läsa om just brott, det som dock är jobbigt är ju att det är all för mycket information som upprepas, eller är ovidkommande.
Har du några fler favoritsajter?
Tja, Wikipedia är en viktig del av min dagliga rutin. Det brukar bli att jag läser några artiklar där per dag.
Youtube är en annan del i den dagliga rutinen. Förr om åren gick jag mest till Youtube för att lyssna på musik eller slarva bort några minuter på något idiotiskt. Men, nu har Youtube vuxit till att bli en av de viktigaste medierna för mig. Det finns så många bra, informativa och underhållande kanaler.
Hur är ditt förhållande till Youtube?
Tittar inte så mycket på youtube, däremot använder jag wikipedia en hel del, är bra att kolla upp diverse saker man är intresserad av.
Hur hittar du de artiklar du vill läsa på wikipedia, surfar du omkring planlöst, eller vet du vad du letar efter?
Det brukar gå till enligt följande: Jag läser om, eller kommer att tänka på, något som intresserar mig. Jag söker efter en Wikipedia-artikel i ämnet och börjar läsa. Under tiden som jag läser ser jag länkar till andra artiklar som jag öppnar i nya flikar. Detta upprepas rekursivt. Jag brukar nästan alltid ha några Wikipedia-artiklar öppnade i flikar som väntar på att bli lästa.
2014-09-19
mkje.se/p382
Send message to author
Who You are

Your message

This blog is powered by the Grogg blog engine
© Mikael K J Eriksson 2014-2015